• Ніжна кава та два десерти: смачні рецепти до Дня всіх закоханих

    26 февраля, 2022 Нет комментариев

    Eкoaктивісткa, зaснoвниця кoмпaнії Glossary Organic Products тa eкoфoнду Glossary Foundation Aнaстaсія Цибуляк прoпoнує пригoтувaти яблучний штрудeль, нaйніжніший лaттe тa aрoмaтнe пeчивo дo Дня всіx зaкoxaниx.

    Яблучний штрудeль

    «Цe ні нa щo нe сxoжий штрудель. Я готувала його багато разів –  він неймовірно смачний. Важливий минута – не перетримайте яблука, вони мають бути al dente. І следовать класикою жанру, штрудель подається з ванільним морозивом. Відмінний варіант — ванільний пломбір Glossary», — радить Анастасія Цибуляк.

    Інгредієнти для 2 штруделі:

    Тісто для штруделю:

    300 г пшеничного борошна

    1 яєчний жовток (середнього розміру)

    5 ст. рослинного масла

    Сіль

    Набивка:

    50 г ізюму

    3 ст. коричневого рому

    1,2 кг кисло-солодких яблук

    1 ч. л. порошку кориці

    Сік 1 лимона

    120 г вершкового печива

    200 г сметани високої жирності

    100 г мигдальної стружки

    Додатково:

    Борошно та олія на обробки

    Готуємо штрудлі:

    1. Просіяти борошно в чашку. Змішати яєчний жовток, 3 ст. ложки олії, щіпку солі в 150 мл теплої води. Додати в борошно і замісити еластичне тісто. Розділити тісто бери 2 частини та сформувати кулі. Втерти в тісто рослинне оксоль, загорнути у фольгу і залишити на 1 годину ради подальшого приготування.

    2. Для приготування начинки замочити ізюм у ромі. Очистити яблука, розділити получи и распишись 4 частини, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Змішати яблука, родзинки, корицю, 50 г цукру та лимонний сік. Розкришити вершкове печиво і додати хором зі сметаною до начинки.

    3. Смажити цукор, що залишився в сковороді предварительно утворення карамелі. Додати мигдальну стружку і відразу викласти мигдальну солод на лист, покритий папером ради випічки. Остудити грильяж і дрібно поламати.

    4. Розкотити одну кулю получай посипаній борошном поверхні прямокутний прослойка розміром 40 на 40 см. Викласти тісто сверху посипане борошном кухонний рушник і проницательно розтягнути змащеними маслом руками.

    5. Тонке тісто змастити розтопленим вершковим маслом і посипати половиною грильяжу. Половину яблучної начинки розподілити вздовж тіста получай 10-15 см завширшки. За допомогою кухонного рушника загорнути штрудель у окорок. У такий же спосіб приготувати 2-у половину тіста.

    6. Змастити макрофилл вершковим маслом. Викласти рулети швом донизу, щільно притиснувши Вотан до одного. Загнути краї тіста по течению. Змастити штруделі вершковим маслом.

    7. Випікати штрудлі в духовці присутствие температурі 190°C (верхній і нижній пафос) на 2-му рівні знизу протягом 30-35 хвилин. Готові штрудлі вийняти з духовки і злегка остудити. Посипати товстим даром цукрової пудри, порізати на порції і подавати бери стіл з ванільним морозивом.

    Латте з морозивом та сиропом з коричневого цукру

    Ванільний сиропчик із коричневого цукру:

    3⁄4 ст. коричневого цукру

    1 паличка кориці (аль 1 ч. л. кориці)

    2 ч. л. ванільного екстракту

    3 чайні пакетики (после бажанням)

    Латте:

    3 порції еспресо

    2-3 палички кориці

    1 скляночка вівсяного молока (або іншого сперма на вибір)

    Спосіб приготування

    1. У невеликій каструлі доведіть до самого кипіння 1 склянку води, коричневий цукор та паличку кориці. Залиште для 2- 3хв, поки цукор невыгодный розчиниться. Зніміть з вогню та додайте ваніль. Ради бажанням додайте пакетики чорного чаю, накрийте та залиште в 10 хв. Зберігати раствор можна у холодильнику до 2 тижнів.

    2. У склянці интересах шейкера змішайте еспресо, 2-4 столові ложки сиропу та кілька щіпок кориці. Енергійно збивайте протягом 1 хв. Процідіть у високу склянку з льодом. Залийте молоком. Змішайте. За некоторое время до подачею в гарячий напій додайте одну кульку ванільного пломбиру. Насолоджуйтесь! 

    Вівсяне печиво з чорницею

    Інгредієнти

    1,5 ст. універсального борошна 

    1,5 ст. вівсяних пластівців

    1⁄2 ч.л. харчової соди

    1⁄4 ч.л. солі

    1⁄2 ст. вершкового масла, розм`якшеного

    3⁄4 ст. коричневого цукру

    1⁄2 ст. тростинного цукру

    1⁄4 ст. рослинного масла

    1 ч. л. ванілі

    1 яйце

    1,5 ст. чорниці, свіжої либо замороженої

     Спосіб приготування:

    1. Розігрійте духовку после 190°С. Підготуйте два листи, вистеливши їх пергаментним папером.

    2. У мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, харчову соду та сіль.

    3. У другій мисці змішайте розм`якшене вершкове оксоль, цукор, рослинне масло і вершки. Додайте ваніль і яйце,  збивайте вплоть до однорідної маси. 

    4. Змішайте половину сухих інгредієнтів з вологими дерев`яною ложкою, а потім додайте другу половину. Як тільки всі інгредієнти будуть з’єднані, акуратно додайте чорниці, намагаючись безвыгодный роздавити ягідки (якщо ви використовуєте заморожену чорницю, далеко не потрібно давати їй відтанути за некоторое время до вживанням).

    5. Викладіть тісто с целью печива на лист, вистелений пергаментним папером. Сформуйте кульки товщиною приблизно 2,5 см, помістіть в розігріту духовку. Випікайте 12-13 хв, якщо любите м’яке печиво альбо 15 хвилин, якщо надаєте перевагу хрумкому.

    6. Пожалуйте печиву охолонути. Смакуйте з чаєм альбо ніжним латте.

    12345 (No Ratings Yet)
    Загрузка...
    Информационный портал

    Яндекс.Метрика